Konferencija Znanost susr...

Konferencija Znanost susreće regije: „Skrivene među nama - jednoroditeljske obitelji“

Konferencija Znanost susreće regije: „Skrivene među nama - jednoroditeljske obitelji“

08.04.2022. 12:26:08

Gradski ured za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom organizirao je Konferenciju Znanost susreće regije: „Skrivene među nama- jednoroditeljske obitelji“, financirane od strane Zajedničkog istraživačkog centra (JRC), koja je održana 6. travnja 2022. u Almeria centru, Ulica Grada Vukovara 284, Zagreb, na kojoj je sudjelovala i voditeljica Centra, klinička psihologinja Ella Selak Bagarić.

 Konferencija je bila usmjerena na izradu Socijalnog plana Grada Zagreba za naredno trogodišnje razdoblje, a posebno na kreiranje budućih mjera gradske politike prema jednoroditeljskim obiteljima pogođenim krizom izazvanom pandemijom COVID-19, pri čemu je istaknuta važnost suradnje Grada Zagreba i akademske zajednice kao i drugih stručnjaka u cilju zajedničke izrade analize potreba te prijedloga mjera i aktivnosti usmjerenih jednoroditeljskim obiteljima.

Na Konferenciji su sudjelovali predstavnici JRC-a iz Bruxellesa, upravnih tijela Grada Zagreba, zastupnici Gradske skupštine Grada Zagreba, predstavnici akademske zajednice, ustanova, organizacije civilnog društva i drugi nositelji socijalne politike Grada Zagreba kao i predstavnici drugih lokalnih zajednica.

Čestitamo Gradu Zagrebu na Konferenciji i zahvaljujemo Gradskom uredu za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom na pozivu.