Na obilježavanju Dana bol...

Na obilježavanju Dana bolnice Klinike za psihijatriju Vrapče sudjelovali Ravnatelj DZZ-a Istok te Voditeljica CZM-a

Na obilježavanju Dana bolnice Klinike za psihijatriju Vrapče sudjelovali Ravnatelj DZZ-a Istok te Voditeljica CZM-a

02.12.2022. 19:14:30

Dana 15.11.2022., stručnim skupom pod naslovom “Uloga Klinike za psihijatriju Vrapče u promociji oporavka i zaštiti ljudskih prava”, u krugu predstavnika svih najznačajnijih dionika sustava brige i skrbi za psihičko zdravlje, obilježena je 143. godišnjica osnutka Klinike za psihijatriju Vrapče, a na skupu su sudjelovali Voditeljica Centra za zdravlje mladih, Ella Selak Bagarić te Ravnatelj Doma zdravlja Zagreb - Istok, Jurica Kravaršćan.

Skup je otvorila ravnateljica Klinike, prof. prim. dr. sc. Petrana Brečić, dr. med., koja je predstavila dugogodišnju, bogatu i plodonosnu povijest Klinike za psihijatriju Vrapče, protkanu brigom, skrbi i služenju osobama s psihičkim smetnjama i poremećajima, nerijetko najpotrebitijim i najranjivijim članovima društva.

Kako se imalo prilike čuti tijekom izlaganja na skupu, neizostavan i središnji dio brige i skrbi oduvijek je bila i zaštita temeljnih, no i svih drugih ljudskih prava osoba s psihičkim smetnjama i poremećajima te trajna usmjerenost njihovom punom, osobnom i društvenom, oporavku.

Klinika za psihijatriju Vrapče prepoznata je kao vodeća i središnja psihijatrijska institucija u Republici Hrvatskoj te čestitamo svim djelatnicima Klinike Dan njihove bolnice, jer u podlozi svih uspjeha i višestoljetne prepoznatljivosti Klinike, stoji njihov ustrajan i uporan rad!