O mentalnom zdravlju djec...

O mentalnom zdravlju djece i mladih na trećem Festivalu zdravlja

O mentalnom zdravlju djece i mladih na trećem Festivalu zdravlja

24.05.2022. 17:08:55

Iza nas je najzdraviji vikend u godini! Proteklog vikenda u omiljenom zagrebačkom parku Maksimir po treći je puta održan Festival zdravlja. Zamišljen kao oaza brige o sebi, Festival zdravlja posjetiteljima je ponudio niz kvalitetnih sadržaja namijenjenih promicanju zdravlja u cjelini te na jednom mjestu okupio liječnike, stručnjake mentalnog zdravlja, nutricioniste, kineziologe i brojne druge. 

Kroz besplatne radionice i predavanja te posjećivanjem izlagačkih mjesta posjetitelji su imali prilike čuti stručnjake koji se bave zdravljem iz različitih perspektiva, savjetovati se i informirati, kao i iskusiti zdrave navike na svojoj koži kroz vježbanje i zdravu hranu. Ključna poruka ovog opuštenog i edukativnog druženja ove je godine bila #uspori.

O zaštiti mentalnog zdravlja djece i mladih drugog su dana Festivala govorile prof. dr. sc. Nataša Jokić – Begić, profesorica na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, i dr. sc. Mirela Šentija Knežević, zamjenica pročelnice Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom Grada Zagreba. Panel naziva „Kako si?“, što je ujedno i ime inicijative studenata psihologije nastala za vrijeme pandemije pod vodstvom prof. dr. sc. Jokić Begić, dao je jasniji pogled na potrebe djece i mladih u uvjetima odrastanja izmijenjenim pandemijom, kao i smjernice za zaštitu njihovog mentalnog zdravlja. Neke od njih daju nam smjer za budućnost, dok su druge posjetitelji mogli isprobati već danas. 

Posjetitelji Festivala zdravlja imali su prilike posjetiti i izlagačko mjesto Centra za zdravlje mladih, gdje su naše psihologinje - Tea Brezinšćak, Nina Predrijevac i Ella Selak Bagarić, voditeljica Centra, te predstavnice Grada Zagreba – Latica Ivković i Ivana Rončević, bile spremne odgovoriti na sva njihova pitanja i ohrabriti ih u traženju podrške.