Održan niz psihoedukativn...

Održan niz psihoedukativnih radionica u školama Grada Zagreba kroz siječanj i veljaču 2024.

Održan niz psihoedukativnih radionica u školama Grada Zagreba kroz siječanj i veljaču 2024.

13.03.2024. 18:34:12

Tijekom siječnja i veljače nastavili smo s provođenjem radionica i edukacija za učenike osnovnih i srednjih škola Grada Zagreba.

Psiholozi Centra za zdravlje mladih Nina Predrijevac Hodak, Mia Pepeonik i Ivan Milić proveli su psihoedukativne radionice na različite teme s učenicima nekoliko osnovnih škola - OŠ Gustava Krkleca, OŠ Špansko-Oranice, OŠ Marina Držića, OŠ Žuti Brijeg i Drvodjeljska škola.

Kroz radionice smo obradili raznovrsne teme - na radionici ,,A kako sam ja?-briga o sebi" razgovarali o utjecaju stresnih okolnosti na psihološku dobrobit te o važnosti aktivne brige o svom mentalnom zdravlju, kao i konkretnim savjetima kako brinuti o sebi. Kroz radionicu ,,Instagram,tik-tok i snapchat - a tko sam ja u online svijetu?" proučili smo utjecaj društvenih mreža na djecu i njihovu sliku o sebi kroz kritičko promišljanje i raspravu, dok smo u radionici " Efikasno učim, manje se mučim" učili kako se bolje organizirati i koncentrirati na učenje. Na radionici ,,Pozitivna slika o sebi i kako ju njegovati" skupa smo detektirali faktore koji nam narušavaju sliku o sebi te se fokusirali na otkrivanje svojih snaga i jakih strana.

Na radionicama provedenim u školama tijekom siječnja i veljače sudjelovalo je 790 učenika i učenica, kojima zahvaljujemo na pažnji, aktivnom sudjelovanju te poticajnim komuentarima u evaluacijama radionica, koje nas vesele i dodatno potiču za rad!

Veliko hvala ravnateljicama i ravnateljima te stručnim suradnicima škola na iskazanom povjerenju i suradnji.

Radujemo se svim predstojećim radionicama te smo zahvalni na velikom interesu škola za provedbu psihoedukativnih aktivnosti i predavanja s učenicima,nastavnicima i roditeljima!

Ako želite da se BESPLATNO u vašoj osnovnoj ili srednjoj školi održi psihoedukativna radionica ili da učenici posjete naš Centar i sudjeluju u nekoj od radionica na temu iz područja mentalnog zdravlja,učenja,motivacije,slobodno nam se javite na mail: info@czm.hr