U CZM-u tijekom listopada...

U CZM-u tijekom listopada održan ciklus radionica "Mala škola emocionalne pismenosti"

U CZM-u tijekom listopada održan ciklus radionica "Mala škola emocionalne pismenosti"

01.12.2022. 20:37:56

U Centru za zdravlje mladih je tijekom listopada proveden ciklus od 5 radionica pod nazivom "Mala škola emocionalne pismenosti", za roditelje djece osnovnoškolskog uzrasta. Radionice je održala Voditeljica Centra za zdravlje mladih, klinička psihologinja Ella Selak Bagarić.

Tijekom 5 susreta sudionici su imati priliku, kroz niz edukativnih aktivnosti, naučiti nešto više o područjima kao što su emocionalna inteligencija, kompetencija i pismenost, privrženost, razumijevanje i prihvaćanje te regulacija emocija.

Uzimajući u obzir da istraživanja potvrđuju utjecaj emocija na kognitivni razvoj (pažnju, pamćenje, učenje), kvalitetu socijalnih odnosa te fizičko i mentalno zdravlje, kao i na donošenje odluka i školsko/akademsko/poslovno postignuće, educiranje o emocijama i načinima kako to znanje prenijeti na vlastito dijete, može biti od iznimne koristi i roditeljima i djeci.

Osobe s višom emocionalnom inteligencijom bolje se suočavaju i upravljaju dnevnim stresorima i vlastitim emocijama, a bolje suočavanje sa stresorima povezano je i s nižim razinama depresivnosti, anksioznosti i stresa!

Iznimno smo zahvalni na velikom interesu roditelja za sudjelovanje na radionicama, kao i na divnim evaluacijama provedenih radionica, koje nam daju vjetar u leđa za daljnje provođenje i razvijanje sličnih programa i edukacijskih aktivnosti kojima širimo praktična znanja i vještine te pružamo podršku roditeljima u njihovoj najvažnijoj ulozi!