Voditeljica CZM-a održala...

Voditeljica CZM-a održala predavanje za studente iz udruge CroMSIC

Voditeljica CZM-a održala predavanje za studente iz udruge CroMSIC

23.01.2023. 20:32:55

U subotu 14.01.2023. voditeljica CZM-a, prof. Selak Bagarić, održala je edukaciju na temu razvojne psihopatologije za studente iz udruge CroMSIC – podružnica Osijek.

Predavanje je održano u sklopu projekta „Promicanje mentalnog zdravlja – Pogled u sebe“, pokrenutog od strane Međunarodne udruga studenata medicine CroMSIC.

Studenti u sklopu navedenog projekta prolaze edukaciju na kojoj dobivaju znanja i vještine potrebne za vođenje radionica u srednjim školama, a dio edukacije odnosi se na područje mentalnog zdravlja i razvojne psihologije, s naglaskom na razdoblje adolescencije, kao i educiranje o najčešćim teškoćama mentalnog zdravlja među mladima. Prof. Selak Bagarić je predstavila upravo to područje kroz svoje predavanje.

Na edukaciji je sudjelovalo 44 studenata kojima zahvaljujemo na iskazanom interesu, kako za samo predavanje, tako i za spremnost da šire svoja znanja o ovoj važnoj temi te kroz daljnji rad sa srednjoškolcima primjenjuju dobivena znanja te rade iznimno važnu i korisnu stvar – promoviraju mentalno zdravlje među mladima!