Nastavljamo sa obilježava...

Nastavljamo sa obilježavanjem Svjetskog dana mentalnog zdravlja

Nastavljamo sa obilježavanjem Svjetskog dana mentalnog zdravlja

13.10.2023. 16:04:02

Ovogodišnja tema Svjetskog dana mentalnog zdravlja je: Mentalno zdravlje kao univerzalno ljudsko pravo.

Tim povodom podsjećamo na dostupnost snimki izlaganja sa II. zagrebačkog simpozija s međunarodnim sudjelovanjem pod nazivom „Nevidljive granice: Rušenje barijera u zaštiti mentalnog zdravlja“. Simpozij je održan u razdoblju od 14. do 17. veljače 2023.

Organizatori ovog impresivnog četverodnevnog događaja, koji je putem online platforme okupio gotovo 1500 sudionika i 70 eminentnih izlagača, bili su Grad Zagreb, Gradski ured za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom, te Centar za zdravlje mladih Doma zdravlja Zagreb – Istok. Simpozij je ostvaren u partnerstvu s Klinikom za psihijatriju Vrapče, Klinikom za psihijatriju Sveti Ivan, Psihijatrijskom bolnicom za djecu i mladež, Nastavnim zavodom za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, Poliklinikom za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba te Klinikom za psihijatriju i psihološku medicinu Kliničkog bolničkog centra Zagreb.

Ideja vodilja simpozija je bila identificirati prepreke ostvarivanju zaštite mentalnog zdravlja i dijeliti inovativne prakse, temeljene na dokazima koje mogu premostiti jaz prema integriranoj, učinkovitoj skrbi o mentalnom zdravlju, s čovjekom u središtu.

Sudjelovanje na simpoziju za sve je sudionike bilo potpuno besplatno, a cjelokupna organizacija simpozija počiva na solidarnosti cijenjenih predavača, koji su pristali bez naknade dijeliti svoja bogata znanja i iskustva u zaštiti mentalnog zdravlja, te spremnosti svih uključenih u organizaciju simpozija na volonterski angažman u projektu u čiju vrijednost duboko vjeruju. Još jednom svima zahvaljujemo na sudjelovanju!

Snimke pogledajte na sljedećim poveznicama:

    Prvi dan

    Drugi dan

   Treći dan

   Četvrti dan