Radionica u Prvoj privatn...

Radionica u Prvoj privatnoj gimnaziji (20.6.2024.)

Radionica u Prvoj privatnoj gimnaziji (20.6.2024.)

20.06.2024. 15:07:44

Psiholozi Centra, Katarina Biuk i Bruno Bencarić održali su 20. lipnja 2024. psihoedukativne radionice za učenike prvih, drugih i trećih razreda Prve privatne gimnazije, Zagreb na temu mentalnog zdravlja u online svijetu.

Radionicama je prisustvovalo ukupno 70 učenika, a voditelji su ih potaknuli da kritički promisle koliko vremena provode za ekranima i postoje li neke stvari kojima bi se zapravo radije bavili. Zato su dobili zadatak da osmisle svoj savršeni dan, a većina učenika zamislila ga je u aktivnostima izvan kuće; u druženju s prijateljima i obitelji, boravkom u prirodi i bavljenjem sportom gdje je mobitel bio u drugom planu.

Također, učenici su raspravljali o tome kako društvene mreže mogu utjecati na povećanje nezadovoljstva i uspoređivanja s drugima. Naglašena je i važnost empatije i opasnosti koje online komunikacija donosi u vidu vršnjačkog nasilja. Razgovarali su koje su razlike u komunikaciji iza ekrana i uživo te zašto moramo razmisliti prije nego što nešto objavimo ili pošaljemo. Učenici su upozoreni na trajnost digitalnog traga i informirani kome se mogu obratiti u slučaju da budu žrtve nasilja na internetu.

Zahvaljujemo ravnateljici Maji Breitenfeld na organizaciji i svima uključenima na iskazanom povjerenju i interesu te se veselimo nastavku suradnje!